De 5 Gouden tips voor een team met invloed

Als team lijk je soms niet genoeg invloed te hebben op besluiten van de organisatie. Je krijgt te weinig informatie en besluiten worden buiten het team om genomen. Je kunt er wat aan doen. Daarom hier de ‘5 Gouden tips voor een team met invloed’.

1) Vergroot de cirkel van invloed van je team
Teams verliezen aan effectiviteit door tijd en energie te besteden aan dingen waar ze weinig invloed op hebben: een niet goed functionerend management, grote organisatiewijzigingen, de manier waarop andere afdelingen zich opstellen. Als proactief team besteedt je tijd aan dingen waar je wél iets aan kunt doen. Zo vergroot je je cirkel van invloed (Steven Covey).

2) Stel prioriteiten; doe de belangrijke dingen eerst
Veel teams hebben het gevoel dat ze geleefd worden. In de waan van de dag krijgen onderwerpen die op de korte termijn belangrijk en dringend lijken voorrang. Het team reageert op impulsen en op druk uit de omgeving. Het team wil proactief zijn, maar wordt juist in een reactieve rol gedrukt. Iedereen weet dat dit niet effectief is, maar het lijkt lastig te doorbreken. Bespreek eens hoe je samen meer prioriteit kunt geven aan onderwerpen die voor je team belangrijk zijn, zonder dringende kwesties te laten liggen. Plan tijd in om de belangrijkste doelen te halen. Besluit ook waar je geen tijd meer aan gaat besteden. Time management voor je team dus.

3) Creëer win-win; verdiep je in de belangen van de omgeving
Soms hebben teams de neiging om zich af te zetten tegen het management. Ze willen ‘winnen’ door gelijk te krijgen. Dat zal de omgeving helaas dan ook doen. Om effectiever te worden, zal je je als team dus moeten verplaatsen in belangen van de omgeving. Zo kom je op andere mogelijke oplossingen dan alleen je eigen oplossing. Dat vraagt echte nieuwsgierigheid.

4) Communiceer effectiever
Ook voor teams geldt: c’est le ton qui fait la musique. De manier waarop het team met de omgeving communiceert, bepaalt voor een belangrijk deel het succes. Stel vragen en luister naar wat het MT of de andere afdeling wil. Kom dan pas met een reactie of een plan. Eerst begrijpen en dan begrepen worden dus. Omdat de meeste mensen eerst begrepen willen worden, is dit heel lastig.

5) Plan je successen
Na een teamtraining waarop je aan invloed van je team hebt gewerkt, verslapt in de praktijk onherroepelijk de aandacht. Als team zal je elkaar daarom scherp moeten houden. Bespreek tijdens een werkoverleg eens wat wel en niet werkte bij het krijgen van meer invloed. Bepaal wat de succesfactoren waren. En bedenk hoe je deze succesfactoren ook bij andere onderwerpen kunt herhalen. Met successenplanning zijn in het verleden behaalde successen een garantie voor de toekomst!

Dit bericht is geplaatst in Samenwerken, Teambuilding, Teamontwikkeling. Bookmark de permalink.