Schateiland Achtergrondfoto
Effectief communiceren

Schateiland Teambuilding

 

   Actieve Teambuilding

   Kleurrijk samenwerken

   Effectief communiceren

   Klantgericht samenwerken

   Resultaatgericht samenwerken

   Minder eigen winkeltjes

   Successenplanning

    

   Special: Teambuilding international teams

   Special: Training Management Team (MT)

Effectief communiceren

De teamdag Effectief communiceren vindt plaats op ons forteiland of op een locatie bij u in de buurt. Het team doet samen actieve samenwerkingsopdrachten. Na iedere oefening geven de teamleden elkaar feedback over hun bijdrage. Het team en de individuele collega's vertalen de oefening naar acties in de dagelijkse praktijk. Er wordt per oefening minstens n samenwerkingsafspraak gemaakt om de communicatie te verbeteren.

De oefeningen gaan over:

 • Elkaar informeren
  Een deel van het team heeft de oplossing voor het probleem van het andere deel van het team. De teams zijn verspreid in het fort en hebben alleen een walkie-talkie om elkaar van vragen en informatie te voorzien. Hoe komen ze er zo goed en zo snel mogelijk uit?
 • Afspraken maken
  Het team moet als geheel door een spinnenweb heen klimmen in een donkere kerker in het fort. Nadat ze afspraken hebben gemaakt in de voorbereiding, mogen ze niet meer met elkaar communiceren. Welke afspraken houden stand?
 • Effectief overleggen
  Het team moet binnen een kwartier een probleem oplossen. Dat kan gaan over het trotseren van een mijnenveld, het bouwen van een uitkijktoren of het beschermen van een kostbaar ei. Wie of wat helpt mee aan het oplossen van het probleem en wat werkt remmend? Hoe komt dat?
 • Omgaan met verschillen in communicatiestijl
  Met uitzicht op de zee krijgt het team bewegend in een dynamisch model inzicht in de verschillen in communicatiestijlen. Hoe komt het dat Peter er vandaag niet tussen kwam, ook al had hij goede ideen? Waarom denkt Willem dat hij een duidelijke afspraak heeft gemaakt terwijl anderen zich dat niet kunnen herinneren? In een oefening in vier groepen proberen de stijlen elkaar tegemoet te komen.

Wilt u meer weten? Stuur ons een mail

Klantreactie


  quote-samenwerken-effectief-communiceren